Vores historie

Hvem er vi?

Povl Møllers Maskinfabrik A/S blev grundlagt tilbage i 1921, da Povl Møller rejste fra København til Borup for at bosætte sig. Han havde en hensigt om at åbne en fabrik til fremstilling af landbrugsmaskiner, dog så startede det helt anderledes ud. Til at begynde med blev der i stedet fremstillet autolifte til bilværksteder og reservedele til Ford T.

I 1932 blev fabrikationen af excenterpresserne påbegyndt, men under 2. verdenskrig forekom der dog en efterspørgsel af tørvepresser. Efter krigens afslutning blev produktionen og efterspørgslen af excenterpresser øget.

Da man begyndte at gå fra fedt til oliesmøring i branchen, fik maskinfabrikken, i 1961, kontakt til Vogel, den tyske producent af centralsmøresystemer, der i dag er opkøbt af SKF. Dette var starten på et gensidigt godt samarbejde mellem PMB og Vogel. Dette har været med til at fabrikken gennem årene har udviklet sig til at være storleverandør af moderne udstyr til blandt andet transportsektoren.

I 1978 købte PMB, Dansk Presse Fabrik A/S, der fremstillede DPF presser.

Frem til i dag er der produceret næsten 7.000 presser på Povl Møllers Maskinfabrik A/S.

Vores idegrundlag i PMB er, at servicere virksomheder indenfor områderne presselinier og centralsmøring, og med udgangspunkt i vores store viden, fokuserer vi på vores kunders produktivitet og driftssikkerhed. Vi har oparbejdet en stor specialviden gennem leverancer af et stort antal totalløsninger, og har derfor en professionel erfaring, som vi kan tilbyde, hertil vejledning og kompetent rådgivning.

Nedenfor kan du se en masse gamle billeder fra PMB gennem tiden.

povl møllers maskinfabrik luftfoto
presser 1965
medarbejdere 1921
ekscenterpresser 1930 presse nummer 1000
Ford-T og autolifte
maskinarbejdere 1943
Image Slide 3
Presser 1965
Image Slide 3
PMB's medarbejdere 1928
Image Slide 3
1930 - excenterpresser nummer 1000
Image Slide 3
Ford-T og autolifte
Image Slide 3
Maskinarbejdere 1943
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Har du spørgsmål eller en anden henvendelse?

Du er mere end velkommen til at kontakte os, med dit spørgsmål, søgning om råd og vejledning eller andet.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig og står altid til rådighed!

Ring på

Skriv på

Kontakt formular

* skal udfyldes

Ved at klikke på 'Send' accepterer du at dit navn og mail adresse sendes til os. Vi gemmer ikke oplysningerne efter vi har svaret på din forespørgsel.