Rundslibning - Opnå den helt rigtige tolerance og overfladeruhed

Rundslibning er en form for bearbejdning, hvormed man kan opnå den korrekte tolerance og overfladeruhed.

Processen for rundslibning ser således ud: Man spænder en aksel op i en bænk. Her roteres akslen ligesom ved drejning. Forskellen ligger dog i, at man her bruger en slibesten, hvor man går ind og sliber på akslens forskellige søler for at opnå fine tolerancer og overfladeruheder.

Ved rundslibning har man forinden været inde og dreje en aksel i en eller anden udformning. Hvis det efterfølgende er nødvendigt at forfine pasningen eller overfladen, er rundslibning en nødvendighed.

Opnå den korrekte tolerance og overfladeruhed med rundslibning

En aksel deles op i søler, da en aksel kan have områder med forskellige diametre og tolerancer. For eksempel kan der være søler, hvor lejer skal monteres. Dem kalder man lejesøler, og de har ofte nogle fine tolerancer som skal overholdes.

Hvor der skal monteres glidelejer (bronzelejer), er der oftest også høje krav til overfladeruheden. Ved et glideleje må overfladeruheden på akslen ikke være for grov, for så kan det lave rivninger i bronzen, som skaber uønsket varme og nedbrud til følge. Omvendt må overfladeruheden heller ikke være for fin, for så kan overfladen på sølen ikke bære smøreolien, og bronzen vil også her blive for varm.

Rundslibning er en meget præcis proces, hvor det er muligt at opnå den helt korrekte tolerance og overfladeruhed på aksler, også hvis der skal monteres glidelejer.

Høj præcision med rundslibning fra Povl Møllers Maskinfabrik

Hos Povl Møllers Maskinfabrik tilbyder vi rundslibning med høj præcision – mange gange mere præcist, end du kan dreje det frem. Det allervigtigste ved slibning er, at du får en meget fin overflade på din aksel, og det har vi ekspertisen til at udføre.

Vi har mange års erfaring med rundslibning, fordi vi har rundslebet vores egne aksler, siden Povl Møllers Maskinfabrik åbnede i 1921. Vi har også mulighed for at rundslibe store aksler op til tre en halv meter.                       

https://www.traditionrolex.com/7
Rundslibning hos Povl Møllers Maskinfabrik
Rundslibning hos Povl Møllers Maskinfabrik

Har du spørgsmål eller en anden henvendelse?

Du er mere end velkommen til at kontakte os, med dit spørgsmål, søgning om råd og vejledning eller andet.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig og står altid til rådighed!

Ring på

Skriv på

Kontakt formular

* skal udfyldes

Ved at klikke på 'Send' accepterer du at dit navn og mail adresse sendes til os. Vi gemmer ikke oplysningerne efter vi har svaret på din forespørgsel.