Højeffektiv CNC-fræsning ud fra dine ønsker

Povl Møllers Maskinfabrik tilbyder grundig og professionel CNC-fræsning

Ved CNC-fræsning (Computer Numerical Control) er emnet fastspændt, for eksempel i en skruestik i maskinen, der har en spindel, som der placeres en fræser eller et bor i. En fræser er et lille skærende værktøj, der roterer ved en høj hastighed. Værktøjet fræser i materialet.

De computerstyrede maskiner har et værktøjsmagasin med forskellige værktøjer, det vil sige fræsere og bor, i alle tænkelige størrelser. Med CNC-fræsning skifter maskinen selv værktøjerne ud alt efter, hvad den skal arbejde videre med.

Praktisk om CNC-fræsning

Der findes forskellige former for CNC-fræsning. Man kan for eksempel have treaksede CNC-maskiner, hvor man kan bearbejde tredimensionelt i x-, y- og z-aksen. Maskinen får nogle koordinater, hvortil den skal flytte spindlen og sætte kølevand på. Derefter skal spindlen flytte sig til et andet koordinat, hvor der måske skal foretages et cirkelslag i en bestemt radius og så fremdeles. Med CNC-fræsning er der altså tale om en meget automatiseret og effektiv proces, hvor maskinen selv skifter værktøj, flytter spindlen og bruger kølevand alt efter programmeringen. Det giver høj præcision ved fremstilling af emner af mange forskellige størrelser.

Ved brug af CAM-software (Computer Aided Manufacturing) kan mere komplekse emner fremstilles. Det gøres ved at lægge værktøjsbaner direkte på 3D-filen på PC’en. Herefter generes programmet til CNC-fræseren ved brug af en postprocessor. CAM-softwaren gør det muligt at anvende CNC-fræsning til komplekse geometrier på overflader til for eksempel støbeværktøjer.

En højeffektiv metode

CNC-fræsning er en højeffektiv metode, hvor maskinen programmeres til at fremstille et bestemt emne. På Povl Møllers Maskinfabrik tilbyder vi at fræse og bore efter de tegninger, som vores kunder ønsker.

Vi fræser med høj præcision fra enkeltstyks og opefter – også gerne store emner. Desuden kan vi tilbyde efterbearbejdning, hvor vi plansliber emnerne efter kundernes behov.

CNC Fræsning
Spåntagende bearbejdning og CNC-fræsning hos Povl Møllers Maskinfabrik
CNC Fræsning

Har du spørgsmål til CNC-fræsning eller en anden henvendelse?

Du er mere end velkommen til at kontakte os, med dit spørgsmål, søgning om råd og vejledning eller andet.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig og står altid til rådighed!

Ring på

Skriv på

Kontakt formular

* skal udfyldes

Ved at klikke på 'Send' accepterer du at dit navn og mail adresse sendes til os. Vi gemmer ikke oplysningerne efter vi har svaret på din forespørgsel.