Stantræk case

Afspil video

Godt samarbejde i mere end 25 år

Stantræk har i over et kvart århundrede samarbejdet med Povl Møllers Maskinfabrik. Kodeordene for det lange samarbejde er kvalitet og service, fremhæver Stantræks produktionschef Frank Barbarus.   

Metal- og plastvirksomheden Stantræk i Lystrup nord for Aarhus har haft et godt samarbejde med Povl Møllers Maskinfabrik i mere end 25 år.

Det fortæller Stantræks produktionschef Frank Barbarus.  

Han fremhæver, at det langvarige samarbejde især er båret af, at Povl Møllers Maskinfabrik leverer pressere i den kvalitet, Stantræk efterspørger, og at der altid følger en god service med.  

»Desuden er vi rigtig godt tilfredse med vores samarbejde med Povl Møllers serviceteknikere – og tingene får vi altid løst i en god tone,« siger han.  

Nyrenoveret presser

Stantræk bruger både manuelle pressere og automatiske pressere i produktionen og har senest bestilt en nyrenoveret presser hos Povl Møllers Maskinfabrik. Efter renovering blev den gjort klar til levering i efteråret 2022.

Som et eksempel på udviklingssamarbejdet mellem Povl Møllers Maskinfabrik og Stantræk nævner Frank Barbarus en unik hydraulisk udstøder, der kom til verden, fordi Stantræk havde et særligt behov i forbindelse med en presse-opgave.

Høj person- og driftssikkerhed

Sikkerheden prioriteres højt hos Povl Møllers Maskinfabrik. Det er især vigtigt, når det gælder Stantræks manuelt betjente maskiner.

»Samtidig er maskinernes driftssikkerhed også meget vigtig – hvis vi har et nedbrud kan montørerne fra Povl Møllers Maskinfabrik ofte få maskinen op at køre igen samme dag,« fortæller Frank Barbarus.    

»Vi har i samarbejde med Povl Møllers Maskinfabrik udviklet en hydraulisk udstøder, der er helt unik.«
Frank Barbarus, produktionschef hos Stantræk.

Om renovering af pressere

  • Povl Møllers Maskinfabrik har mange års erfaring i at renovere pressere.
  • Det betaler sig ofte at renovere en god presser, da dyre dele, som stativ og krydshoved, kan genbruges.
  • Prisen for en totalrenoveret presser er cirka 40 procent af nyprisen.
  • Levetiden forventes at være den samme som en ny presser.